Arvaamaton lautapeli

Pelilauta pallo

Rehellisyys on vaikeaa

Olen puhunut paljon rehellisyydestä. Myös vaikeiden aikojen rehellisyydestä. Olen luvannut puhua siitä, miltä tuntuu myös vaikeina aikoina. Totuus on, että siitä on vaikea puhua. On vaikeaa myöntää, että on vaikeaa. Onneksi se tunne meni nopeasti ohi.

Tammikuu nukkuu

Mitä tehdä kun rahat loppuu? Koska ne rahat loppuu? Mitä tehdään kun töitä ei ole tarpeeksi? Näitä me olemme joutuneet miettimään tammikuussa. Epävarmuus…. Se on kaikista pahinta. Usko tulevaan… Se auttaa eteenpäin. Täytyy tietää mitä tekee. Täytyy luottaa siihen mitä tekee. Täytyy uskoa.

Tammikuu oli hiljainen. Pelottavan hiljainen. Jokaisella uudella yrittäjällä tulee hetki kun miettii oman yrityksensä kannattavuutta. Millä minä myyn? Mitä uutta minä keksin? Kuka meiltä ostaa?

Oli aika kun tuntui hetken epävarmalta. Kun alkuhuuman jälkeen iskee hiljaisuus, sitä pysähtyy miettimään tosiasioita. Raha. Se on se, joka ratkaisee. Kuinka pitkälle rahat riittävät? Mitä jos liikevaihto jatkuu hiljaisena?

Tulevaisuuden vilkas epävarmuus

Vaikka yrityksessämme on ollut vilkkaampaa kuin monella muulla alkavalla yrittäjällä, silti voin myöntää epävarmuuden iskevän. Uskon, että epävarmuus on tervettä. Epävarmuus tuo haasteita tulevaisuuteen. Epävarmuus on sitä, mikä saa aikaan uusia ideoita.

Kun alkuhuuma haihtuu ja todellisuus iskeytyy vasten kasvoja, on aika tehdä päätöksiä. Täytyy ryhtyä paiskimaan töitä entistä kovemmin.

Kevään valo auttaa heräämään

Kun aurinko alkoi paistaa, ihmiset syttyivät takaisin eloon. Oli hauskaa huomata, kuinka ihmiset heräsivät talviunestaan ja ryhtyivät miettimään kevättä ja kesää. Liikkeemme puolella ero oli huomattava ja myynti alkoi selkeästi kasvaa. Itsekin koen olevani nyt virkeämpi, idearikkaampi ja luottavaisempi. Nyt on tilaa taas hengittää ja monta hauskaa projektia takataskussa.

 Arpakuutio pallo

Ensimmäinen vuosi on arpapeliä

Tuntuu siltä, kuin ensimmäinen vuosi olisi lautapeli. Heitämme noppaa, joka vie meidät joko eteen- tai taaksepäin. Emme tiedä yhtään mihin tiemme johtaa ja minkälaisia vastoinkäymisiä tulemme kohtaamaan. Syksyllä pääsemme takaisin lähtöruutuun. Silloin osaamme ajatella selkeämmin ja tunnemme jo osan pelilaudan metkuista. Osaamme varautua ongelmiin ja tiedämme million hiljaisuus iskee. Kaikki on silloin paljon helpompaa.

Pään paholaisten sota

Kun pään sisällä käydään sotaa epäilyksen ja uskon välillä, se on aika rankkaa yrittäjälle. Onneksi me emme lannistu helposti. Uudet ideat, vanhat kontaktit ja rohkeat askeleet eteenpäin on tuonut meille nyt monta ihanaa projektia. Tammi- helmikuun harmaus on taakse jäänyttä elämää ja porskutamme kohti kesää innolla.

Heitän noppaa. Se pyörii ja pyörii… Kuusi. Täysillä eteenpäin siis!

-Minttu Virsunen-

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s